söndag 10 oktober 2010

Pannkaksrecept

Oj, vad vi har fixat och trixat igår och idag, hann även med storstädning på både under -och övervåningen idag. Har suttit en del på eftermiddagen med mitt kassörskeuppdrag i området där vi bor -skönt att komma igång med detta, då det har hängt över mig som ett tungt ångestmoln.
Skruttan är fortfarande sjuk, så imorgon åker jag bil till plugget vilket innebär att jag kommer hem och kan vara med familjen...*jippi*!!
Har fått en liten förfrågan av Turbolina på mina LCHF vänliga pannkakor så här kommer receptet:

  • 2 personer (ca 1.7 pp/styck)
  • 1 stort ägg
  • 1 dl naturell (soya) yoghurt eller filmjölk
  • 1 dl vetemjöl (=BOVEN)
  • 0.5 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 0.5 msk socker (=jag uteslöt detta och det fungerade jättebra)
  • 0.5 dl frysta blåbär (jag hade hallon)
  • 1 msk smält smör
Vispa ihop ägg och yoghurt. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, (socker) och bär. Häll hälften av smöret i smeten och smörj plättpannan med resten. Grädda små pannkakor (ca 2 msk/pannkaka).


Har även hittat pannkaksrecept som fungerar enligt LCHF, receptet hittar du på en av mina favorit bloggar när det gäller att hitta inspiration till matrecept, www.56kilo.se. Jag har inte provat dem själva men dem såg grymt goda ut!

  • 2 dl grädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 2msk fiberhusk (finns på glutenfria hyllan i affären)
  • 4 ägg
  • 1-2 nypor salt
Vispa samman allt. Låt stå i 5 min och sedan grädda.

1 kommentar:

  1. Gott! Men det övre går bort för min del... Helt och fullt lchf ska det vara ;-) ett tips är att alltid ta mindre husk än vad som står i receptet alt. ha mer grädde att späda med... Det tjocknar nåt så extremt med husket...

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera