söndag 11 december 2011

Fosterdiagnostik

Vi har vänt och vridit på oss tusen gånger om. Trots rekommendationer av vår gynläkare och någon på fosterfiagnostik som min barnmorska pratade med när jag var på inskrivning så väljer vi att avstå från moderkaksprov i dagsläget.

Vi väljer att gå på den specialistläkaren jag själv pratade med på rådgivningen på fosterdiagnostik samt den barnmorska jag ringde till i fredags. Hon jobbar där vi ska genomföra vårt KUB test. Båda förstod vårt dilemma då vi gått igenom mycket för att vara där vi befinner oss nu. Det var så skönt då barnmorska flera gånger påminde mig om att risken för att vi ska få ett allvarligt skadat barn är så pass liten att vi kommer troligen föda fram ett friskt barn.

Så vår plan i dagsläget är:
-VUL i övermorgon (förhoppningsvis)
-Kombinerar test KUB+Nupp test den 2 januari 2012
-Rutinultraljud v.17
-Riktat ultraljud med specialistläkare v.19

Om något visar på att det kan vara allvarligt fel på fostret/barnet kommer vi göra fostervattenprov tidigast v. 16 då missfallsrisken nästan är lika med 0% (men som barnmorskan sa att det finns ju alltid avvikare i världen som ändå drabbas).

Visar det sig att barnet är bärare och sjuk i kromosom 13 så kommer vi ta bort barnet då 95% av de barn som föds dör inom 5 dagar då de är så allvarligt sjuka. Utifrån de beräkningar som barnmorskan gjorde kommer då en abort göras senast i v. 19 för oftast ser man redan på rutinultraljudet och då görs fostervattenprov. Sedan tar det ca 2 veckor tills svaret kommer. Det riktade ultraljudet görs för att dubbelkontrollera att allt står rätt till.

Känns skönt att ha en plan, sen är den inte huggen i sten och kan komma att förändras under tidens gång.

Kram!

-Bloggat ifrån min Iphone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar