onsdag 8 februari 2012

Min konktakt med vården just nu

Jag har fått en ny sjukgymnast, en kvinna som är inriktad både på fysiska och psykiska åkommor. I fredags var det första gången som jag träffade henne. Hon läste rakt igenom mig och förstod precis vad allt handlade om. Av alla åren sedan min utmattningsdepression är det den andra personer av de jag träffat inom vården som förstod mig, som kunde sätta ord på hur och varför jag är som jag är. Hon fokuserade inte enbart på kroppen eller de psykiska problem som jag har utan helheten. 

Jag har en omfattande bakgrundshistoria som gör att jag är den jag är och varför jag fungerar som jag gör idag. Omgivningen ser en stark och intellektuell tjej som har den verbala förmågan. Men dem ser inte det som sker inom mig, vad det är som rör sig bakom min fasad. 

Jag har en depression som stoppar mig från att leva livet och den ska jag få hjälp med. Mina planer är (var) att börja jobba halvtid från idag, hon vill inte att jag ska jobba alls nu. Jag behöver all tid jag kan få för att landa, bearbeta och få hjälp. Annars kommer jag få samma som jag haft med skruttis...både anknytningssvårigheter och förlossningsdepression. Det känns skönt att någon äntligen sätter gränser för mig eftersom jag inte klarar det själv.

Trots att jag har kontakt på flera olika ställen inom vården så känns det som att jag kastas runt i ett virrvarr inom vården, det är få som tar ansvar och i mina ögon försöker få det så bra som möjligt utan några direkta insatser. Jag har nu en läkare på MVC som är vikarie för min ordinarie (underbara) läkare som har följt mig genom åren. Hon är bra men kan bli lite missuppfattningar då hon inte har svenska som modersmål. Min BM är jag nöjd med, det är hon som har slussat mig hit och dit. Min tidigare sjukgymnast var bra, tydlig och rak vilket jag uppskattar enormt. Har inget att klaga på där, det var  hon som slussade mig vidare till min nya sjukgymnast jag fick träffa i fredags. Kuratorn jag går hos upplever jag som kompetent men "klen", hon är inte tydlig och rak. Jag behöver någon som är stark, annars får jag henne dit jag vill och det är inte meningen -jag behöver någon som ser igenom mig och mina påhittade styrkor.

I går var det återigen läkar -och kuratorbesök, på torsdag ska jag till min nya sjukgymnast. Veckan därpå händer det både det andra och det tredje. Det är dags för riktat ultraljud, specialist mödravården för att diskutera medicinering under graviditet, säkerligen besök hos både kurator och sjukgymnasten.

Är helt sjukskriven i sex veckor till. Jobbig grej men något jag ska jobba på att acceptera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar