tisdag 14 februari 2012

V. 18+6 + Specialist MVC

Igår var vi hos en läkare på spec. MVC. Läkaren var sen och det blev ett "expressbesök" på 30 min men han var väldigt fokuserad och hade koll på läget så vi fick ut det vi behövde.

De blodprover jag lämnade i december hos min MVC visade på att jag har underproduktion av sköldkörteln (enligt Google drabbas 0.6% av gravida kvinnor...om det är sanning vet jag inte). De flesta symtom man kunde få kan jag skriva under på. Så det kan vara en förklaring till varför jag varit så nere/deprimerad. Det kan även ge fosterskador om man inte medicinerar mot det. Så nu har jag from idag börjat äta Levaxin.

Jag blev måttligt irriterad på både min BM och läkare som missat det här. Jag hade kunnat börja redan för över två månader sen! Men det är bara att gå vidare, jag kan inte ändra det som varit. Men jag kommer vid nästa besök på MVC att uttrycka min irritation över det hela. Jag vill ju kunna lita på dem, att dem gör sitt jobb och inte missar saker. Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse.

Vi var ju där för att prata om medicinera med antidepressiv medicin under graviditeten. Läkaren tyckte vi skulle börja med Levaxinet först med en uppföljning när jag ska till MVC läkaren om 5 veckor. Så vi ska avvakta med SSRI preparat, vilket jag tyckte var otroligt skönt. Det man vet i dagsläget är att mår inte mamman bra och är stressad etc. så mår inte fostret bra, därför är det "vanligt/vanligare nu" att sätta in medicin. MEN man kan inte med säkerhet veta exakt vilka skador barnet kan få...de forskningar som gjorts har inte kunnat påvisa något. Men som läkaren sa så finns det heller inte så mycket forskning runt det här ännu. Man har dock sett att en del barn har "abstinens" första dygnen efter förlossningen (lättirriterat, gröt mycket, oroligt).

Jag hoppas verkligen att Levaxinet kan hjälpa lite iallafall...för då kommer det lösa sig med dem samtalskontakter jag har.

Ang. förlossningsdepression så sa även läkaren (vilket jag läst om tidigare) att har man haft det tidigare...vilket jag har haft så finns det en ökad risk för att få det igen. Dock känner jag mig inte orolig. Nu har vi "koll" och kan känna igen tecknen och krävs det medicin då så kommer jag inte tveka....då är ju barnet ändå utanför magen.

Pratade med min syster som väntar tvillingar. Hon äter tydligen oxå Levaxin för underproduktion av sköldkörteln...men sen två månader tillbaka. Vi har det i släkten, eftersom det är ärftligt så blev det kanske inte världens överraskning. Appropå syster, så ska hon till samma läkare idag som vi ska träffa på det riktade ultraljudet imorgon. Ska nog ringa senare och fråga hur han var.

Jag har inte sovit mer än ca 2-3 timmar i natt. Har ältat olika scenarion, hur det kan se ut imorgon beroende på vilket besked vi får. Även ifall den här väntan är jobbig och påfrestande så ångrar jag inte en sekund att vi struntade i moderkaks/fostervattenprovet. Jag hade aldrig stått ut med att vi fått missfall för något som vi valde att göra.

Min medicin from idag och fram till förlossningen:


-Bloggat ifrån min Iphone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar